Spitskool roerbaksoep

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie en bak de kip in ± 2 min. goudbruin. Voeg de in ringen gesneden ui toe en het uitgeperste teentje knoflook en bak dit ± 2 min. Voeg de in lange en dunne repen gesneden spitskool en wortel toe en bak dit ± 3 min. mee. Schenk de kippenbouillon erbij, voeg foelie toe, breng het aan de kook en houd het 3 min. tegen de kook aan. Garneer de soep met peterselie. Lekker met meergranenbrood.

Ingrediënten

  • 350 gr. spitskool
  • 250 gr. kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos wortelen
  • 1,5 l. kippenbouillon
  • 1/2 tl. foelie
  • 3 el. peterselie