Spitskool roerbaksoep
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie en bak de kip in ± 2 min. goudbruin. Voeg de in ringen gesneden ui toe en het uitgeperste teentje knoflook en bak dit ± 2 min. Voeg de in lange en dunne repen gesneden spitskool en wortel toe en bak dit ± 3 min. mee. Schenk de kippenbouillon erbij, voeg foelie toe, breng het aan de kook en houd het 3 min. tegen de kook aan. Garneer de soep met peterselie. Lekker met meergranenbrood.
Ingrediënten
- 350 gr. spitskool
- 250 gr. kipfilet
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bos wortelen
- 1,5 l. kippenbouillon
- 1/2 tl. foelie
- 3 el. peterselie