Spitskool: Gevulde koolrolletjes
Bereiding
Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit 1 eetl. olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 min. mee. Laat iets afkoelen.
Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en zet ze vast met cocktailprikkers. Leg de koolrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 min. garen in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct.
Ingrediënten
- 500 gr. half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. kerriepoeder
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 el. olie
- 1 spitskool
- 300 gr. rijst
- 1 ovenschaal, ingevet
- cocktailprikkers