Spinazierijst met kipfilet

Bereiding

Snijd de kipfiets in de lengte in en klap ze open. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1½ eetl. olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.

Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om.

Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (à 125 gr.)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl. chilipoeder
  • 3 el. olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 300 gr. (zilvervlies)rijst
  • 600 gr. panklare spinazie
  • 400-500 ml. kippenbouillon (van tablet)