Spinazie/snijbiet: Tagliatelle met spinazie en citroenroomsaus

Bereiding

Voorbereiden: in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en op snijplank laten afkoelen. Citroen schoonboenen, gele schil raspen en vrucht uitpersen. Amandelen grof hakken. In steelpan 1 el. olie verwarmen. Citroenrasp en 2 el. citroensap 1 min. in olie verwarmen. Mascarpone hierin smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus warmhouden (niet laten koken!) of laten afkoelen en later opwarmen.

Bereiden: grove stelen uit spinazie verwijderen en 100 gr. kleine blaadjes achterhouden (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd). Tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken. In wok rest van olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten (scheut kookvocht opvangen om saus evt. te verdunnen). In pastapan tagliatelle voorzichtig omscheppen met warme mascarponesaus. Achtergehouden spinazie erdoor scheppen. Tagliatelle en spinazie over vier warme borden verdelen en bestrooien met amandelen.

Ingrediënten

  • 400 gr. tagliatelle
  • 600 gr. spinazie of snijbiet
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 el. olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 zakje garneeramandelen
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden