Spinazie: romige spinaziesoep met ham en ei

Bereiding

Kook de eieren in 10 min. hard, pel ze en hak ze grof. Verhit de boter/olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Schenk er 1 liter water op, verkruimel de bouillonblokjes en breng aan de kook. Voeg de (slag)room toe en laat de soep 1 minuut zachtjes doorkoken.Pureer de soep met de staafmixer. Roer de hamreepjes erdoor en warm de soep door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met ei.Lekker met geroosterd brood met boter of stokbrood met (kruiden)boter.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 600 gr spinazie (panklaar)
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 scharreleieren
  • 1 dl slagroom/kookroom
  • 150 gr hamblokjes
  • peper, zout, margarine/boter/olijfolie