Sperziebonen: Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat ze niet nagaren en mooi groen blijven.

Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.

Ingrediënten

  • 100 gr. ontpitte zwarte olijven, fijngesneden
  • 2 blikjes tonijn in water, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 el. mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • 500 gr. sperziebonen
  • 250 gr. penne (pasta)
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets