Sperziebonen: op Thaise wijze
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, kook ze 3 minuten en giet ze af.
Snipper het stukje verse gember, de knoflook en de Spaanse peper. Bak ze heel even in een scheutje olie (niet laten kleuren) en voeg dan de gesnipperde ui toe. Bak deze glazig en voeg de (voorgekookte) sperziebonen toe. Roerbak 2 min mee. Voeg de rauwe gepelde garnalen toe en roerbak tot deze mooi roze verkleuren. Voeg de kokosmelk toe en dan de gehalveerde cherry tomaten. Warm het geheel door. Let op de tomaten alleen warm laten worden, niet kapot koken. Naar wens eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Dit gerecht is heerlijk over Basmati rijst.
Ingrediënten
- stukjes fijngesneden gember
- 1 gesnipperde ui
- 300 gr Sperziebonen
- pakje kokosmelk
- 1 rode fijngesneden Spaanse peper
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 gr Cherry tomaatjes
- 300 gr grote garnalen