Sperziebonen: met tomaat en ui

Bereiding

Tofu in kleine stukjes snijden en bakken in olie. Sperzieboontjes afhalen/rangen.
Ui op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui in smalle stukjes snijden. Ui fruiten in olie.
Tomaat van kroontje en steelaanzet ontdoen, in kleine stukjes snijden en aan de ui toevoegen samen met het bonenkruid, de tijm, de boontjes en een klein scheutje water.

Boontjes in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Tofu aan de boontjes toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst of in de schil gekookte aardappelen en een salade .

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 tomaat (f kerstomaatjes)
  • 1 pakje rooktofu
  • 1/2 theelepel bonenkruid
  • zeezout, peper en olijfolie