Snijselderij: met garnalen en (inkt)vis

Bereiding

Verhit de zonnenbloemolie. Wok hierin de ui. Als deze glazig is, voeg dan de inktvis* en garnalen toe. Als deze bijna gaar zijn voeg dan de tomaten en daarna de selderij toe. Voeg de ananas met wat van haar siroop toe. Verhit even flink. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Er moet wat ‘jus’ ontstaan. Voeg een snufje zout en peper toe. Breng verder op smaak met vissaus. Lekker bij gestoomde witte rijst.

* In plaats van inktvis kan er ook voor een andere vis zoals zalm, of kabeljauw gebruiken met de garnalen.

Ingrediënten

  • 4 tomaten, gewassen en in achten gesneden
  • zout
  • scheut zonnebloemolie
  • 1 blik gesneden ananas op siroop
  • 2 inkt of andere vissen, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 10 grote garnalen, schoongemaakt
  • 2 bosjes snijselderij, gewassen niet gesneden
  • 2 el vissaus