Snijbonen: Frisée-snijbonensalade met citroenolijven

Bereiding

Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm. snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen.

Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Frisée-sla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.

Ingrediënten

  • 50 gr. walnoten in stukjes gebroken, evt. geroosterd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. walnootolie
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 2 el. citroensap
  • 400 gr. snijbonen
  • 1 blikje citroenolijven (200 gr.)
  • 200 gr. frisée-sla evt. gemengd met ijsbergsla