Snijbonen: Frisée-snijbonensalade met citroenolijven
Bereiding
Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm. snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen.
Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Frisée-sla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.
Ingrediënten
- 50 gr. walnoten in stukjes gebroken, evt. geroosterd
- 3 eetl. olijfolie
- 3 eetl. walnootolie
- 1 theel. scherpe mosterd
- 2 el. citroensap
- 400 gr. snijbonen
- 1 blikje citroenolijven (200 gr.)
- 200 gr. frisée-sla evt. gemengd met ijsbergsla