Sla: Salade voor warme dagen (fruit, kaas en noten)
Bereiding
Neem twee handenvol gemengde sla. Maak combinaties van bijvoorbeeld eikebladsla, gewone kropsla, rucola, lollo rossa enz. Roer een dressing van 4 eetl. extra vergine olijfolie, 2 eetl. frambozenazijn, kleine eetl. honing, zout en versgemalen peper. Verdeel de sla over twee borden en sprenkel de dressing erover. Verdeel hierover: 2 à 3 rijpe peren of perziken of een meloentje, schoongemaakt en in grove stukken gesneden; 1 à 1,5 ons zachte geitenkaas (of een flinke bol mozzarella), in niet te kleine stukjes gescheurd; 1 ons rauwe ham, zoals parmaham, prosciutto of coppa, in lange repen gescheurd; een handvol grofgehakte walnoten of een handvol pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan. Eet hier stevig brood bij.
Ingrediënten
- 100 à 150 gr zachte geitenkaas (of Mozarella)
- 2 à 3 rijpe peren of perziken of een meloentje
- versgemalen peper
- zout
- kleine el. honing
- 2 el frambozenazijn
- 4 el. extra vergine olijfolie
- twee handen vol gemengde sla
- 100 gr rauwe ham
- handvol grof gehakte walnoten of pijnboompitten
- brood