Sla: Eikenbladsla met blauwe kaas en peer
Bereiding
Was en droog de sla en scheur de bladeren kleiner. Snijd of brokkel de kaas in stukjes. Schil de peer en snijd het vruchtvlees in parten. Bedruppel ze met een deel van het citroensap. Klop een dressing van het overgebleven citroensap, de mosterd, zout, peper en olie. Meng de sla en de dressing in een schaal en schep de kaas erdoor. Garneer met de walnoten en peer.
Variaties:
- vervang de blauwgeaderde kaas door geitenkaas
- bestrooi de salade voor het serveren met croutons. Voeg uitgebakken spekjes toe aan de salade.
Ingrediënten
- 2 theel. mosterd
- 1 eetl. citroensap
- 1 handpeer
- 75 gr. gorgonzola of andere blauwgeaderde kaas
- 1 krop eikenbladsla (ca. 200 gr.)
- zout
- 4 eetl. (olijf)olie
- peper
- 25 gr. gepelde walnoten