Sla: Boter of kropsla – soep met kip, waterkers en aardappels

Bereiding

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 min. op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat d sla en waterkers al omscheppend slinken.

Maal wat peper boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper.

Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes kiprollade.  Garneer met de takjes waterkers.

Ingrediënten

  • 100 gr. Ardenner kiprollade, in dunne reepjes
  • 750 ml. kippenbouillon (van tablet)
  • 75 gr. waterkers
  • 100 gr. botersla (kropsla)
  • 25 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr. kruimige aardappels, geschild
  • staafmixer of keukenmachine