Schorseneren: met slagroom en rookworst

Bereiding

Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze direct in water met wat melk om verkleuren te voorkomen. Was de preitjes en snijd ze in stukken. Kook de schorseneren 20 min. in het water met de suiker, dragon, peper, zout en citroensap. Doe na 15 min. de schoongemaakte preitjes erbij.
Haal met een schuimspaan de groente uit de pan, roer de slagroom door het kooknat en breng het aan de kook. Roer de maizena glad met 2 el. water en bind hiermee al roerende de saus. Snijd de worst in plakjes en bak ze snel bruin in de boter.  

Serveer de groente met de saus en worst. Lekker met gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 500 gr. schorseneren
  • 250 gr. dunne preitjes
  • 1/4 l. water met wat melk
  • suiker
  • peper, zout
  • dragon
  • citroensap
  • 1/8 l. slagroom
  • 2 el. maizena
  • 375 gr. rookworst
  • 40 gr. boter of margarine