Schorseneren met peterselie en citroen

Bereiding

Hebt u de schorseneren van vorige keer nog in de groentela liggen? Schil de schorseneren met een dunschiller. Draag daarbij plastic handschoenen of houd de schorseneren onder water in een bak tijdens het schillen. Snijd ze in stukken van 4-6 cm. en leg ze direct in een bak water met wat citroensap om bruinverkleuring te voorkomen.

Schorseneren in 15-20 min. beetgaar koken in de bouillon en afgieten (kookvocht bewaren, goed bruikbaar als basis voor soep). Peterselie en boter erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en citroensap.

Ingrediënten

  • 750 gr. schorseneren
  • sap van 1 citroen
  • 5 dl. groentebouillon (van een blokje)
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetl. fijngehakte (gladde) peterselie
  • 2 eetl. boter
  • peper