Rode-koolschotel met appel en rookworst

Bereiding

Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. In wok 1 eetl. olie verhitten. Ui ca. 2 min. roerbakken. Appel erdoor scheppen. 1 Eetl. olie toevoegen. Rode kool op halfhoog vuur ca. 3 min. roerbakken. Hacheekruiden en azijn erdoor roeren. Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. al omscheppend bakken. Plakjes worst toevoegen en ca. 1 min. meewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 friszure appel
  • 1 rookworst
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 500 gr. rode kool
  • 1/2 zakje hacheekruiden
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • versgemalen peper