Rode kool (met appeltjes): ovenschotel met gekruid gehakt
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Maak de rode kool klaar volgens standaard recept rode kool met appeltjes (of gebruik het zakje rode kool met appeltjes. Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflook(poeder). Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder.
Als de rode kool klaar is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel of rijstemeel om het vocht van de rode kool te kunnen vangen. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen mengen.
Ingrediënten
- paneermeel of rijstemeel
- aardappelen naar wens
- 250 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
- appel
- 450 gram rode kool (met appeltjes)
- kerrie
- paprikapoeder
- teentje knolfook (of poeder)
- zout en peper naar smaak