Rode kool met abrikozen en port
Bereiding
(Dit is een recept met helaas alleen een magnetron-bereiding, maar wellicht kunt u (als u geen magnetron heeft) er met enige creativiteit een ‘gewone’ bereiding uit afleiden).
Abrikozen in vieren snijden en in schaaltje doen. Appelsap toevoegen. In magnetron afgedekt ca. 2 min. op vol vermogen (700 W) verwarmen. Daarna laten afkoelen.
In een schaal gesneden rode kool, abrikozen met vocht, port, koekkruiden, laurier en mespunt zout door elkaar scheppen.In magnetron kool afgedekt in ca. 5 min. op vol vermogen gaar koken; tussentijds twee keer omscheppen. Uit magnetron de kool nog va. 3 à 4 min. laten nagaren.
Kool in magnetron afgedekt nogmaals ca. 3 min. op vol vermogen verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree en rundersaucijsjes.
Ingrediënten
- 4 gewelde abrikozen
- 1 dl appelsap
- 250 gr. rode kool
- 3 eetl rode port
- 1/2 theel. koekkruiden
- 2 laurierblaadjes
- zout
- peper