Rabarbercrumble

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180°C. Rabarber wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. 30 gr. suiker en de rozijnen erdoor scheppen. Lage ovenschaal invetten met 1 eetl. boter. Rabarber in de schaal scheppen. De rest van de suiker, bloem, sinasappelrasp en kruidnagel door elkaar roeren. De rest van de boter met 2 messen door het bloemmengsel snijden. Met de vingertoppen snel door elkaar kneden tot een kruimelig deeg en over de rabarber verdelen. Rabarbercrumble in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin bakken.

Warm of koud serveren met ongeklopte room of vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 750 gr. rabarber
  • ca. 130 gr. (riet)suiker
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 theel. sinasappelrasp
  • 100 gr. bloem
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 125 gr. koude roomboter