Raapstelen: Tortilla’s met romige raapstelen

Bereiding

In pan 250 ml. water aan de kook brengen. Intussen worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen en grof snijden. Oven voorverwarmen op 225°C. Lage, wijde ovenschaal invetten. Raapstelen met weinig water 2 à 3 min. koken. Intussen kaassaus maken. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen.

Kaassaus en helft van kaas door raapstelen mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tortilla’s vullen met raapstelen, oprollen en in ovenschaal leggen. Rest van kaas er dik over strooien. Sesamzaad er over strooien. Tortilla’s in oven schuiven en in midden van oven in ca. 12 min. mooi goudbruin bakken. Serveren met frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 eetl. boter of margarine om in te vetten
  • (versgemalen) peper
  • 4 wraptortilla's
  • zout
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • kaassaus (zakje 50 gr.)
  • 400 gr. raapsteel
  • 2 eetl. sesamzaad