Raapstelen: Salade met avocado en peterseliedressing

Bereiding

Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en droog slaan. Limoen uitpersen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocado in blokjes snijden. Direct besprenkelen met ca. 1 eetl. limoensap. Cherrytomaatjes wassen en halveren. Peterselie grof knippen. Knoflook pellen.

In keukenmachine peterselie, knoflook, olie , rest van limoensap, zout en peper tot dikke dressing pureren. Raapstelen iets fijnsnijden. Raapstelen, avocado en tomaatjes door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Dressing erover en ernaast sprenkelen. Serveren met warm stokbrood.

Ingrediënten

  • 1/2 teentje knoflook
  • 30 gr. peterselie
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 200 gr. raapsteel
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • zout