Raapstelen: met pasta

Bereiding

Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op de verpakking.  Wortelvoetjes van de raapstelen snijden, raapstelen wassen en met het aanhangende water in een pan op laag vuur enkele minuten laten slinken.  Hak de raapstelen fijn. Ui in dunne ringen snijden en met knoflook fruiten in wat olie. Raapstelen toevoegen en crème fraîche of sojacuisine er door roeren.
Op smaak brengen met peper, zout en basilicum of pesto.
Pasta afgieten, een eetlepel olijfolie erdoor scheppen (tegen het vastplakken) en direct serveren met de raapstelensaus er overheen.

Variatie extra lekker: door de raapstelensaus kunt u vlak voor het serveren een aantal eetlepels zachte geitenkaas of kwark roeren.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl cr1me fraîche
  • 1 bosje raapstelen
  • pasta voor 2 personen
  • peper
  • zout
  • 1 theelepen basilicum
  • olijfolie