Prei: Penne met worst en prei

Bereiding

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chipolata 4 min. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. 3. Schep de penne om met het worst-preimengsel en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de walnoten en de kaas.

Ingrediënten

  • 300 gr volkoren penne
  • 2 el walnoten
  • 1 schaal runder chipolata (worstjes 300 gr)
  • 3 el olijfolie
  • 600 gr prei, gewassen in halve ringen
  • 75 gr Grana Padano (kaas), geraspt