Prei: Paddenstoelen-preitaart
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. Taartvorm met deeg bekleden. In wok of ruime koekenpan knoflook 30 seconden in olie fruiten. Paddenstoelen toevoegen en op hoog vuur al omscheppend 3 minuten bakken. Prei erbij doen en 3 minuten meebakken. Met zout en peper op smaak brengen. Mengsel in taartvorm scheppen. Hazelnoten erover strooien. In kom eieren met melk loskloppen. Kaas met mespunt peper erdoor roeren. Eiermengsel in taartvorm schenken. Taart circa 35 minuten in midden van oven gaarbakken.
Lekker met en groene salade.
Ingrediënten
- 2 bakjes gemengde paddenstoelen à 200 gram, in grove stukken
- 3 eieren
- 75 gram hazelnoten
- 300 gram prei, schoongemaakt, in ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 150 gram Hollandse geitenkaas, geraspt
- 150 ml melk
- lage taartvorm (doorsnede ca. 30 cm), ingevet