Prei-mosselquiche
Bereiding
Oven voorverwarmen op 225ºC of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 min. fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Vermengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 min. gaar en lichtbruin bakken.
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 eetl. boter of margarine
- 300 gr. prei, gesneden
- 2 theel kerriepoeder
- 3 eieren
- zout
- 1 pakje verse roomkaas (125 gr.)
- peper
- boter om in te vetten
- 2 schaaltjes gekookte mosselen (à ca. 180 gr.)