Prei-courgettetaart met cashewnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Was de prei en snijd ze in ringen. Snijd de courgette in blokjes en hak de helft van de noten fijn. Verhit 40 gr. boter in een ruime pan. Roerbak de prei en courgette op een laag vuur in ca. 10 min. Roer de kerriepoeder erdoor. Pureer het prei-courgettemengsel. Voeg de eieren, de zure room de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte noten en naar smaak zout en peper aan het prei-courgettemengsel toe. Vet een springvorm in. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Vul de vorm met het groentemengsel en strooi de rest van de kaas en de noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Warm of koud serveren.

Ingrediënten

  • 3 preien
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 150 gr. ongezouten cashewnoten
  • 50 gr. boter
  • 1/2 el. kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 25 ml. zure room
  • zout
  • peper
  • 100 gr. geraspte belegen kaas