Postelein (winter): salade met champignons en crème fraïche
Bereiding
Hak of knip de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.
Snij de champignons in dikke plakken, de knoflook in dunne plakjes en knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.
Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan.
Zet dan het vuur middelhoog en bak ze verder tot ze iets bruin worden. Voeg dan de knoflook en bieslook toe en bak deze 2 minuten mee. Niet langer want dan wordt de knoflook bitter en de bieslook smakeloos ;-).
Leg de postelein op je bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.
Recept van Makkelijksemoestuin.nl
Ingrediënten
- 4 takjes peterselie
- 4 el crème fraïche (of zure room of volle yoghurt)
- olie of boter om in te bakken
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 teen knoflook
- 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
- flinke bos bieslook
- 2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
- peper en zout