Postelein (Winter): Pasta met postelein en zongedroogde tomaat
Bereiding
Spaghetti koken. Postelein wassen en stelen grof hakken. Tomaten droog deppen en in reepjes snijden. Droge koekenpan met antie-aanbaklaag verhitten. Ham in twee porties in ca.5 minuten knapperig bakken.
Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten bakken. Postelein toevoegen en 2 minuten meebakken.
Spaghetti afgieten en 3 el olie (uit potje tomaten), tomaatreepjes en postelein erdoor scheppen. Gerecht door en door verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper. Ham erboven verkruimelen. Spaghetti serveren met gemalen kaas.
Lekker met een groene salade en tuinkruiden-dressing.
Ingrediënten
- knoflook
- 1 ui
- 1 pakje schwarswalder schinken a 100 gram
- 1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
- 600 gram
- 400 gram spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram pittig gemalen kaas