Postelein: pizza postelein
Bereiding
Voorbereiding: warm de oven voor tot 200 graden Celsius.
Bereidingswijze: bereid het pizzadeeg (uit een pak of meng bloem met water en olie). Rol het deeg uit tot een soepele, ronde koek. Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Snijd de rode stelen van de postelein en beleg de pizza rijkelijk met de overgebleven bladen. Strooi verkruimelde feta, stukjes ontpitte olijven en reepjes ansjovis over de pizza. Breng op smaak met oregano. Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveertips: postelein is een van de laatste overgebleven seizoensgroenten en is (helaas) niet overal verkrijgbaar. In geval van nood kan de postelein vervangen worden door verse bladspinazie (alleen in geval van nood, van postelein heeft dezelfde pittige smaak als spinazie, maar veel uitgesprokener).
Bron: smulweb
Ingrediënten
- Pizzadeeg (bloem, olie, water)
- Tomaten(saus)
- Postelein
- Olijven
- Feta
- Ansjovis
- Oregana