Pompoensoep: met prei en witte wijn

Bereiding

Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen. Pompoen in stukken snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. In (soep)pan boter verhitten. Kerrie heel kort fruiten. Pompoen en prei toevoegen en al omscheppend even meebakken. Wijn en ca. 3 dl. water toevoegen. Pompoen en prei in ca. 15 min. zachtjes gaar koken. Groenten met vocht met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde puree. Bouillontabletten en 5 dl. water toevoegen en soep zachtjes verwarmen. Bouillontabletten al roerend laten oplossen. Basilicum in reepjes snijden.

Crème fraîche door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Over 4 borden verdelen en bestrooien met basilicum.

Ingrediënten

  • 1 dikke prei
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 bouillontabletten
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. roomboter
  • 800 gr. pompoen
  • zout
  • 2 eetl. crème fraîche
  • versgemalen peper