Pompoen uit de oven

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Blaadjes tijm van takjes rissen. pompen in 8-12 parten snijden. Pitten en draden verwijderen. Parten pompoen naast elkaar in braadslede leggen en bestrooien met tijm, zout en peper. Ui, knoflook en champignons erover verdelen en geheel opnieuw bestrooien met zout en peper. Azijn en olijfolie over pompoenparten sprenkelen. Pompoenparten in midden van oven in 30-40 min. gaar laten worden. Regelmatig bedruipen met braadvocht. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Parten pompoen in vier diepe borden leggen en braadvocht erover scheppen. Hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover strooien. Lekker met kruidige couscous.

Ingrediënten

  • kleine pompoen (ca. 1 kg)
  • paar takjes verse tijm
  • grof zeezout
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 gr. kastanjechampignons in plakjes
  • 1 eetl. balsamico-azijn (of citroensap)
  • 100 ml. olijfolie
  • 65 gr. hazelnoten, grofgehakt
  • 125 gr. hüttenkäse
  • 50 gr. pittige kaas, in flinters (bv. grana padano)