Pompoen-stoofschotel met gehakt
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak het gehakt aan met peper en zout en vorm er kleine gehaktballetjes van. Rasp het stukje gemberwortel en breng het samen met de honing, het citroensap en de bouillon aan de kook en laat dit 10 min. zachtjes koken. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin. Voeg dan de blokjes pompoen toe en laat het geheel, terwijl u zo nu en dan omschept, een paar minuten zachtjes bakken. Schenk het gembersiroopje in de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het gerecht op laag vuur, 20 min. zachtjes stoven. Voeg als het geheel te droog wordt, een beetje water toe. Strooi er vlak voor het opdienen fijngesneden peterselie over.
Ingrediënten
- 500 gr. pompoen
- 400 gr. mager gehakt
- peper
- stukje verse gemberwortel
- zout
- 1 eetl. citroensap
- 1 eetl. honing
- 50 gr. boter of margarine
- 3 eetl. bouillon
- peterselie