Pompoen: soep met tabasco, crème frêche feta en munt
Bereiding
In soeppan op laag vuur ui in olie fruiten. Pompen en tomatenpuree door ui mengen en 3 min. meebakken. Honing en crème fraîche erdoor roeren.
Bouillon in pan schenken en opnieuw aan de kook brengen. Vuur lager draaien en soep afgedekt 30 min. zachtjes laten koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Pittig op smaak brengen met groene tabasco en zout.
Soep in vier kommen scheppen. Feta erboven verkruimelen en munt over soep strooien.
Ingrediënten
- 750 ml. kippenbouillon, van tablet
- 125 ml. crème fraîche
- 1 eetl. honing
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
- 600 gr. pompoen, in stukken
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- groene tabasco
- 200 gr. feta
- 1/2 zakje verse munt, fijngesneden