Pompoen: Kruidige, geroosterde pompoen

Bereiding

Neem de pompoen en snijd die overdwars doormidden. Lepel de draden en de pitten eruit en snijd de helften in de lengte in smalle parten. Doe in een vijzel: 4 afgestreken theelepels korianderzaad, 4 afgestreken theelepels gedroogde oregano, 1 afgestreken theelepel venkelzaad, 2 kleine gedroogde rode pepers, 2 afgestreken theelepels versgemalen zwarte peper. Wrijf dit met de stamper fijn. Voeg dan 1 teen knoflook toe en stamp die door het kruidige mengsel. Roer er 1 eetlepel gewone olijfolie door en smeer hiermee het vruchtvlees van de pompoenparten goed in. Leg de parten op een bakplaat en rooster ze in ca. 30 min. en een op 200 graden voorverwarmde oven tot het vruchtvlees net bruine randjes krijgt. Eet de pompoen bij alle soorten gebraden of gegrild vlees of gebruik het vruchtvlees in ravioli, brood of risotto.

Ingrediënten

  • zwarte peper
  • venkelzaad
  • oregano
  • korianderzaad
  • 1 pompoen van 1 à 1,5 kg
  • 2 kleine, gedroogde rode pepers
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie