Pompoen: Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen

Bereiding

Grill voorverwarmen. Uien pellen en in dunne plakjes snijden. Pompoen in plakken snijden en schillen. Plakken in grove stukken snijden. Paddestoelen schoonvegen. Grote paddestoelen halveren. In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddenstoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bakblik 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen. In kom couscous in 225 ml kokend water  5 minuten laten wellen. Bieslook met muntblaadjes fijnknippen. In wok rest van de olie verhitten. Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen. Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is. Helft van kruiden erdoor scheppen. In twee diepe borden couscous scheppen. Pompoen en paddenstoelen met vocht erover verdelen. Rest van kruiden erover strooien.

Ingrediënten

  • 150 gr. couscous
  • gemalen zwarte peper
  • (zee)zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 eetl. gedroogde oregano
  • 150 gr. shiitakes en oesterzwammen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 250 gr. pompoen
  • 2 rode uien
  • 25 gr. verse knoflookbieslook
  • 3 takjes munt
  • 1 theel. paprikapoeder