Pompoen: bonenschotel met butternut pompoen

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan op een matig vuur. Voeg de pompoen en ui toe en bak voorzichtig tot de stukjes zacht zijn. Voeg de chili- en paprikapoeder toe en blijf roerbakken gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de tomaten, paprika, Worcestershiresaus en bonen toe. Roer er 2-3 eetl. suiker naar smaak in en laat het geheel nog eens 5 minuten sudderen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen (in 1 cm blokjes)
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. Worcestershire saus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 theel. chilipoeder
  • 2 blikken à 400 gr gemengde bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 blikken à 400 gr gehakte tomaten
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 2-3 eetl. donderbruine basterdsuiker