Pompoen: Aardappelsalade met pompoen
Bereiding
Borstel de aardappelen onder de koude kraan schoon en kook ze in de schil gaar. Schil de appel en snijd hem in blokjes, Snipper de gepelde sjalotjes. Roer het citroensap, de bouillon en de dille door de zure room. Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes. Meng de aardappelplakjes, gepelde garnalen, pompoenstukjes, appelblokjes en de sjalotsnippers met de roomsaus. Breng het geheel op smaak met wat zout. Was de tuinkers, snijd het fijn en meng het door de salade. Laat de salade afgedekt bij kamertemperatuur ongeveer 30 min. rusten voordat hij wordt opgediend.
Ingrediënten
- zout
- 200 gr. pompoenstukjes (gaar)
- 200 gr. gepelde garnalen
- 200 gr. zure room
- 2 eetl. gehakte dille
- kopje bouillon
- 3 gepelde sjalotjes
- sap van een halve citroen
- 1 zoetzure appel
- 500 gr. aardappelen
- tuinkers