Peultjes: Roergebakken peultjes met biefstuk
Bereiding
Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar. Verhit 2 eetl. olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 min. op hoog vuur. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.
Ingrediënten
- 2 el. oestersaus
- 400 gr. peultjes, in de lengte gehalveerd
- 100 gr. zilvervliesrijst
- 1 el. verse gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 200 gr. biefstuk
- 1 limoen, geperst
- 2 el. (roerbak)olie