Peultjes: Roerbakmie met peultjes en surimisticks
Bereiding
Pan water aan de kook brengen. Peultjes schoonmaken en 2 min. koken. Peultjes uit pan halen. Mie 2 min. koken in kokend water van peultjes. Mie in zeef afspoelen en laten uitlekken. Surimi in stukjes snijden. In wok olie verhitten. Groentemix en peultjes 5 min. roerbakken. Mix voor roerbakmie en 100 ml water toevoegen en 1 min. door en door verwarmen. Mie en surimi in wok doen en op hoog vuur bakken tot meeste vocht verdwenen is. Eieren klutsen, door mieschotel roeren en 2 min. doorwarmen. Mie met zout en peper op smaak brengen en met pinda’s garneren.
Ingrediënten
- 300 gr peultjes
- 1 doos roerbakmie Aziatisch (3oo gram)
- 2 bakjes surimisticks (a 150 gram)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 schaal nasi/bami groentemix (250 gram)
- 50 gram pinda's (gezouten of ongezouten)
- 1 pak mix voor roerbakmie (53 gram)
- 2 eieren