Peultjes-Aubergine: met couscous
Bereiding
Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden. In pan olie verhitten en aubergine in ca. 10 minuten al omscheppend gaar bakken. Peultjes laatste 2 minuten meebakken. Olijven in ringetjes snijden. Tomatensaus en olijven door groenten scheppen en tot lauw laten afkoelen. Feta in blokjes snijden. Couscous mengen met groentensaus en feta. Op smaak brengen met zout en peper. Sla op vier borden leggen. Couscoussalade erop scheppen.
Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 1 aubergine
- 300 g peultjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 6 eetlepels tomatensaus
- 200 gram feta
- 200 gram sla (divers)