Pastinaak – wortel: geroosterd uit oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon, snijd in partjes en leg tussen de groenten op de bakplaat.
Doe de olie in een hoge kom met de knoflook en tijm (eventueel nog dille en peper). Pureer met de staafmixer.
Verdeel over de aardappelen en groenten met een kwast. Bak ongeveer 35 tot 45 minuten in de hete oven.
Bak de spekreepjes ondertussen, eventueel met ui, paprika of champignons. Schep dit 5 minuten voor einde oventijd tussen de groenten op de bakplaat en strooi er geraspte kaas (oude, italiaanse) over. Of schep de groenten en spek over een platte schaal en bestrooi met de feta.
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 500 gram aardappelen (eventueel rood)
- 250 gram wortel (winterpeen)
- 3 pastinaken
- spekblokjes
- 2 theelepels tijn
- kaas (naar keuze)