Pastinaak: soep met gember en sinaasappel

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui zo’n 3 minuten op laag vuur. Voeg de uitgeperste knoflook en de ketoembar toe en bak een minuut of 2 mee.

 

Giet de bouillon erop, voeg pastinaak en gember toe en breng de soep aan de kook. Kook de pastinaken in een minuut of 8 zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer en roer er sinaasappelsap en crème fraîche door. Voeg extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.

 

Breng de soep nog even aan de kook en maak op smaak af met zout en peper.

Bestrooi met peterselie en reepjes sinaasappelschil.

Ingrediënten

  • sap van 3 sinaasappels
  • ca. 1 kg. pastinaak, in plakjes
  • ca. 5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • ca.1 lt. groente- of kippenbouillon
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bekertje crème fraîche
  • zout, versgemalen witte peper
  • schil van 1 sinaasappel in flinterreepjes
  • 4 takjes platte peterselie, fijngeknipt