Pastinaak: ovenschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Om een beetje kleur aan deze bleke ovenschotel te geven, kan men ook een kleine pastinaak door een even grote winterwortel vervangen. Die behandel je vervolgens alsof het een pastinaak is. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf. Schil de aardappelen en was ze. Snij pastinaken en aardappelen in zeer dunne schijven. Meng die goed door elkaar. Pel de uien en de knoflook en snij ze in dunne plakken. Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze dan door de andere groenten.

Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes boter over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af. Plaats die vervolgens 50 tot 60 min. in de oven. Maak ondertussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe. Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover.

Ingrediënten

  • peper
  • saus van Parmezaanse en belegen Goudse kaas
  • zout
  • boter
  • 2 grote tenen knoflook
  • 200 gr. uien
  • 350 gr. aardappelen
  • 500 gr. pastinaken
  • fijngehakte peterselie