Pastinaak: ovenschotel met tomaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de pastinaak. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in plakken. De kleinere kun je in vieren snijden en de grotere in plakken. Doe ze in een pan met water en kook ze ongeveer 10 minuten voor.
Giet af en laat ze een klein beetje afkoelen.
Kluts ondertussen de eieren en slagroom door elkaar en voeg de tijm, bieslook, zout en peper toe en meng goed. Snijd de tomaten in plakken.
Verdeel de pastinaak in een ovenschaal en schenk het ei/slagroom mengsel erover. Verdeel de plakken tomaat erover en besprenkel met geraspte kaas.
Besprenkel de bovenkant eventueel met wat extra zout en peper en bak in de oven voor 30 minuten. Of tot het ei gestold is en de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
Serveer met een aardappel gerecht en een stukje vlees.
Recept van http://leuklekkerenliefdevolkoken.nl
Ingrediënten
- 600 tot 800 gram pastinaak
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 2 el verse tijmblaadjes
- 2 el verse gehakte bieslook
- 200 ml slagroom
- flinke hand geraspte kaas
- zout en peper