Palmkool: pasta
Bereiding
Kook de pasta el dente volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Rasp ondertussen de schil van de citroenen en pers een halve uit. Ontdoe de palmkool van de dikke bladnerven, kook de koolbladeren in circa 1 minuut en hak ze fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de palmkool op matig vuur terwijl je blijft roeren. Roer vervolgens de pasta er door, tezamen met de kikkererwten, geraspte citroenschil, het citroensap en de helft van de Pecorino. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de kaas.
Smakelijk!
(Recept van Ierse chefkok Denis Cotter uit kookboek Paradiso Seasons)
Ingrediënten
- 3 bossen palmkool
- 2 citroenen (geraspte schil en sap van halve citroen)
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 125 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
- 500 gr tagliolini of tagliatelle
- flinke scheut olijfolie
- peper en zout