Paksoi: Zomerse paksoistamppot met slavinken
Bereiding
Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gr. boter in een braadpan en bak de slavinken in ca. 5 min. rondom bruin. Was de paksoi en snij bladeren en stengels in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg 1 dl. water aan de slavinken toe en laat ze in ca. 10 min. zachtjes gaar sudderen. Kook intussen de aardappels en stamp ze met wat melk of water tot een vrij droge puree. Schep de paksoi, paprikastukjes en de rest van de boter erdoor en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep de stamppot op 2 borden en leg de slavinken erop. Geef de jus erbij.
Ingrediënten
- 0,5 st. paprika (geel)
- melk of water
- 750 gr.aardappels
- 2 slavinken
- 40 gr. boter
- 1/2 el. paprikapoeder
- 300 gr. paksoi
- zout
- peper
- nootmuskaat