Paksoi: stamppot met sateballetjes
Bereiding
Aardappels schillen en in stukken snijden, gaarkoken in ca. 20 minuten. Gehakt/tartaar met pindakaas en ei mengen en hie 8 balletjes* van draaien. Margarine/olijfolie in de pan en balletjes rondom bruinbakken. Boter afblussen met water en ketjap en balletjes et deksel op pan in 15 minuten gaar laten worden. Paksoi in reepjes snijden en wassen. Melk verwarmen. Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten. Met peper en zout op smaak brengen. Stamppot met tartaarballetjes en jus serveren.
* In plaats van gehakt kunnen ook vegetarische kant en klaar saté balletjes gebruikt worden.
Ingrediënten
- 4 eetlepels pindakaas/satesaus
- 350 gr gehakt/tartaar of vegetarische balletjes
- 1 kg aardappels
- 2 struiken paksoi
- 1 ei
- vloeibare margarine/olijfolie
- 100 ml (soja)melk