Paksoi: Stamppot met gehakt en pindakaas

Bereiding

Aardappels schillen en in stukken snijden, gaarkoken in ca. 20 min.
Gehakt/tartaar met pindakaas en ei mengen en hier 8 balletjes van draaien. Margarine/olijfolie in de pan en balletjes rondom bruinbakken. Boter afblussen met water en ketjap en balletjes et deksel op pan in 15 min. gaar laten worden.
Paksoi in reepjes snijden en wassen. Melk verwarmen. Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten.
Met peper en zout op smaak brengen.

Stampot met tartaarballetjes en jus serveren.

Ingrediënten

  • 100 ml (soja)melk
  • 1 ei
  • vloeibare margarine/olijfolie
  • 4 eetlepels pindakaas/satesaus
  • 350 gr gehakt/tartaar
  • 1 kg aardappels
  • 2 struiken paksoi