Paksoi: Paksoisoep
Bereiding
Was de paksoi en droog ze daarna zo goed mogelijk (deppen met een theedoek of in de slacentrifuge), snij ze in reepjes. Hou de witte stengelreepjes en de groene bladreepjes gescheiden.
Hak de ui fijn.
Verwarm 10 g. boter in een pan en fruit de uisnippers en de witte paksoireepjes 2 minuten
Ingrediënten
- doe dan de rest van de paksoi erbij en roerbak het kort tot het begint te slinken.
Voeg het water en de bouillontabletten toe en kook alles zachtjes nog een minuut of 8.
Pureer de soep dan, in delen, in de blender en doe het in een schenkkom.
Smelt 30 g. boter in de (schoongemaakte) pan en doe er dan de bloem bij, laat dit even kort doorwarmen en voeg dan, scheutje voor scheutje, steeds roerend tot glad, de gepureerde paksoibouillon toe. Houd 1 dl. van de paksoibouillon over.
Klop de room met 1 eidooier los en doe hier eerst de overgebleven warme paksoibouillon door alvorens je het geheel door de soep roert. Verwarm nog 1 minuut