Paksoi: ovenschotel met champignons en pindasaus

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar. Kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze schrikken en snijd ze in stukken.
Verwijder het stronkje van de paksoi, was de paksoi, snijd de stelen in reepjes en het blad in stukken. Snijd de champignons in reepjes. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de paksoi en champignons 3 minuten tot het vocht is verdampt.

Voeg toe: 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal oelek, zout en peper naar smaak.

Neem de pan van het vuur en stamp de aardappels met 200 ml melk tot een smeuige puree. Schep het paksoimengsel in een ingevette ovenschaal, bedek het met een pindasausje (pindakaas losgeroerd met water voldoet ook), verdeel het ei hierover en dek alles af met aardappelpuree. Strooi hierover 2 eetlepels geraspte kaas.
Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden tot de bovenkant goudbruin is.

Ingrediënten

  • zout
  • sambal
  • boter
  • ketjap
  • pindasaus
  • melk
  • 200 gram champignons
  • 750 gram paksoi
  • 2 eieren
  • 1 kg aardappelen
  • peper
  • geraspte kaas